ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ

Σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος ακολουθούμαι τις παρακάτω ενέργειες:
   
       1. Εάν έχουν προκληθεί σωματικές βλάβες ειδοποιούμαι το ΕΚΑΒ οπωσδήποτε την τροχαία και παίρνουμε το αντίγραφο του δελτίου συμβάντος. Σε περίπτωση που υπάρχει αμφισβήτηση για τη υπαιτιότητα του ατυχήματος ειδοποιούμε την τροχαία και χωρίς να έχουν προκληθεί σωματικές βλάβες.
       
      2. Ειδοποιούμαι την φροντίδα ατυχήματος της ασφαλιστικής εταιρίας το τηλ είναι:                       και  δίνουμε τα στοιχεία  του οχήματος μας(αριθμό κυκλοφορίας αριθμό ασφαλιστηρίου) τον τόπο και τη διεύθυνση του ατυχήματος , στο χώρο έρχεται ειδικευμένο προσωπικό για  τη λήψη φωτογραφιών και τη συμπλήρωση των κατάλληλων δηλώσεων όπως και για τυχόν παροχή υπηρεσιών ρυμούλκησης.

        3.Πάμε σε συνεργείο της επιλογής μας και ή περιμένουμε δύο μέρες μέχρι να ενημερωθεί η εταιρία από την φροντίδα ατυχήματος και τότε επικοινωνεί μαζί μας για να στείλει τον πραγματογνώμονα  (να γνωρίζουμε επωνυμία του συνεργείου διεύθυνση και τηλέφωνο) ή επικοινωνούμε με την ασφαλιστική εταιρία ή τον ασφαλιστή και μόνοι μας  δίνουμε τα στοιχεία του ατυχήματος που αναγράφονται στην δήλωση ατυχήματος (όπως και στον πίνακα 1)

      4. Εφόσον τα οχήματα που έχουν εμπλακεί στο ατύχημα είναι δύο και έχουν έρθει σε επαφή μεταξύ τους και ο υπαίτιος είναι ο οδηγός του άλλου οχήματος τότε στα πλαίσια του φιλικού διακανονισμού η αποζημίωση θα βγει από την εταιρεία μας αφού κατατεθούν μέσω του ασφαλιστή ή από τους ίδιους αντίγραφα των τιμολογίων εργασίας και ανταλλακτικών.

      5.Εφόσον ενημερωθούμε ότι έχει βγει η αποζημίωση μας καταθέτουμε τα πρωτότυπα τιμολόγια στον ασφαλιστή μας η στην ασφαλιστική εταιρεία και περνούμε τη δίγραμμη επιταγή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου